Блъсна и уби човек до "Кауфланд", но не се призна за виновен

Автор: Стойчо Генов
Коментари (1)
22:28 / 06.06.2022
7684
23-годишният Васил Тенев се изправи днес пред Окръжен съд - Пловдив по обвинение в причиняване на смърт по непредпазливост, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Инцидентът е станал на 30 януари 2021 година на кръстовището на бул. "Македония“ с отбивка за "Кауфланд“ в Пловдив. Според прокуратурата хасковлията е нарушил правилата за движение, управлявайки своя "Фолксваген", при което е блъснал на пешеходна пътека Георги Атанасов. 

Пострадалият починал 3 месеца по-късно.

Васил Тенев не се призна за виновен в днешното разпоредително заседание и поиска чрез своя адвокат Кръстьо Кръстев делото да се гледа по общия ред.

Юристът обяви, че не е съгласен с обвинителния акт, който според него не отразявал правилно фактическата обстановка от инцидента.

"Приема се, че сблъсъкът е станал на пешеходна пътека, а ние твърдим, че се е случило няколко метра преди нея. Имаме възражения относно изчисленията на вещите лица от техническата експертиза. Освен това в досъдебното производство не са разпитани свидетели, които със сигурност биха помогнали за изясняване на истината", заяви в залата адвокат Кръстев.

Съдията няколко пъти с основание прекъсваше речта на защитника, уточнявайки, че тази теза той може да изложи не по време на разпоредителното заседание, а когато бъде даден ход на делото. Това ще стане на 2 септември от 9,30 часа.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).