Бившият областен за обвиненията на хората от Брестовица: Огорчена и разочарована съм

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
18:14 / 29.06.2021
4412
Бившият областен управител Дани Каназирева коментира за Plovdiv24.bg обвиненията на хората от Брестовица, които заявиха на пресконференция днес, че нейната борба е приключила, щом е станала депутат

Каназирева каза, че е огорчена и разочарована, тъй като присърце е приела притесненията им и е работила за решаването на проблема с водата. 

"Те хем казват, че съм единственият човек, който им обърна внимание, хем ме обвиняват", каза Каназирева и продължи: 

"Казусът Брестовица олицетворява това, което се случва в държавата – пълен хаос и некомпетентност, успоредно с политически поръчки, с цел да се набави някой глас повече на определени политически партии. Като човек съм разочарована, защото присърце приех притесненията и тревогите на хората и въпреки, че в цяла България има населени места с проблеми с водата, Брестовица беше поставена на първо място от ВиК холдинга, от правителството като цяло, и от премиера тогава Борисов. 

Въпреки тежката пандемичната ситуация и икономическите интереси, които бяха засегнати, разпоредих да бъде сформирана междуведомствена комисия, в която аз лично участвах и се установиха множество нарушения. Всички документи съм ги предала в прокуратурата. Отделно от това, незабавно възложих изготвянето на експертиза, която да посочи източника на замърсяване и да се потвърди от експертни лица, много от които са професори към БАН.

По мое настояване се изградиха три нови сондажни кладенеца и въпреки спекулациите с тях, няма все още данни, че водата в тях е замърсена. Още тогава настоявах и в документите в Областната управа съществува с мой подпис становището, че дългосрочното решаване на проблема е изцяло нов водовземен участък на територията на община Стамболийски. Той е изследван и е ясен. Аз в момента не съм областен управител и мога само и също да протестирам наред с хората", посичи Каназирева.

"ВиК по мое настояване стартира една процедура, тъй като беше обявено от кмета на община Родопи бедствено положение. Затова тръгнах на съкратени процедури и ако бях сега областен управител за нищо на света нямаше да позволя проведените вече процедури да бъдат прекратени, защото това означава още години чакане от жителите. И най-лошата процедура е по-добра от това с години да бъде забавено решаването на проблема, защото всичко вече е свършено.

Ако новата власт реши, че проектът не трябва да включва асфалтиране от бордюр до бордюр, тъй като това е неспецифична дейност на ВиК холдинга, да се отрежат тези средства и общината да мисли вариант как да асфалтира след подмяната на водопровода. Моята цел е била максимално да бъде защитен интереса на хората от Брестовица като получат нов водопровод, водоизточник и асфалтирани улици. И това беше постигнато на 100%.

На 16 април – 12 дена след изборите, беше стопирано, както всичко в държавата от така наречената нова власт и при хаоса, който цари, никой не иска да носи отговорност и да си слага подписа под каквото и да е.

Така че, аз нито приемам упреци, нито приемам обвинения, а пък ми и съвсем ясно, че са политически тези нападки, тъй като съм водач на листа в областта.

Но от човешка  гледна точка това е несправедливо и съм разочарована! Защото вие знаете, че когато съм работила, съм давала всичко от себе си, не съм жалила нито себе си, нито екипа си.

И никакви политически спекулации не могат да бъдат оправдани, защото заложник става общественият интерес. Изборите ще дойдат и ще минат, но хората ще останат пак с проблема си.

Никой не познава проблема така, както аз го познавам, в дълбочина, никой не иска да го знае, и нека да бъдем честни - не го и интересува, защото не се знае какво ще се случи след 11-ти юли. Но това, което аз трябваше да свърша, беше далеч повече дори от правомощията ми на областен управител, защото аз не съм чула друг областен управител да се намесва в отношения, които са си чисти отношения на ВиК и съответната община", каза още Дани Каназирева.

Виж коментарите (2)

Още по темата (61):
30.04.2024 В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
24.04.2024 Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с тази
вода!
24.04.2024 Кметица повежда протест на съселяните си
18.04.2024 Осигурени са 2 225 000 лева за изграждане на довеждащ водопровод в
Брестовица
17.04.2024 До 180 дни в Брестовица би трябвало вече да има качествена питейна вода
17.04.2024 Бунт в пловдивско село!
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).