Безплатни химически тоалетни от днес из целия град

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:37 / 12.03.2009
5307
След първата химическа тоалетна, сложена преди около две седмици в спретнатия парк "Розариум", други дванайсет поставят днес служителите на "Чистота" на различни места извън центъра на града.

"В районите извън центъра не е разумно да инвестираме по 20-30 хиляди лева за ремонт на стари тоалетни, които и без друго са малко. Преценихме, че химическите тоалетни са по-добър вариант. Нашите служители ще ги поддържат всекидневно, а веднъж седмично изцяло ще се подменят консумативите и ще се извършва пълна дезинфекция", съобщи управителят на "Чистота" Радослав Кошински пред журналисти.

Новите придобивки за пловдивчани няма да са на централни кръстовища, а в близост до градинки и паркове. Тоалетни например ще има в центъра на "Прослав", в парка до училище "Св. Седмочисленици" и до паметника "Кан Крум" в "Тракия", до църквата в район "Северен", до "Хоризонт" в "Южен", до поликлиниката в "Столипиново" и други подобни оживени места, съгласувани с районните еколози. Тоалетните ще са абсолютно безплатни и макар да имат ключалки, ще бъдат отворени денонощно.

Първоначалната идея била "Чистота" да закупи кабинките, но преценили, че инвестицията е неоправдано голяма, а самата поддържаща техника е още по-скъпа. Предпочели абонаментна такса на една от трите основни специализирани фирми, която предложила най-хубавите и евтини тоалетни. При пазарна цена 130 лв. месечно за ползване и обслужване на тоалетна, Кошински договорил отстъпка с двуцифрен процент.

"Чистота" гарантира хигиената на тоалетните. Застраховани са срещу увреждания, не могат да бъдат запалени, но запазването им в добър вид зависи от гражданите. Помислено е и за графитите, които евентуално ще ги украсят. Кошински е поръчал за проба специален продукт, подобен на безцветно лаково покритие, който безпроблемно сваля всякакви надписи и афиши.

След възстановяването на трите монолитни градски тоалетни  през миналата година, до началото на лятото  ще  бъдат ремонтирани поне още три.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...
Ако на мястото на ухапването се появи червено петно колкото монет...
Нови арести в Пловдив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).