Бачковската чудотворна икона помогна на бременна жена

Автор: Цвети Тончева
Коментари (1)
17:01 / 15.08.2022
5922
Чудотворната икона на Света Богородица, която се намира в Бачковския манастир, извърши поредно чудо. Помогна на бременна жена да роди здраво дете и дори посочи името му. За това разказаха от манастира на страницата си във Фейсбук, видя репортер на Plovdiv24.bg. Ето какво пишат от Светата обител:

“В навечерието на патронния празник на манастира - Успение на Пресвета Богородица, имахме радостта да научим за нов случай на спасителна помощ оказана от Св. Богородица посредством чудотворния й образ в Бачковския манастир. 

През месец март 2019г. бременна в трети месец постъпва в болница с кървене и опасност за плода и за нея, като прогнозите на лекарите не са добри. След няколко дни сънува Бачковската чудотворна икона на Пресвета Богородица, поставена на стената на средния корпус на манастира и хора, които отиват и и́ поставят цветя, и тя заедно с първородния и́ син също поставят цветя и се помолват пред иконата. К. носи със себе си малка иконка на същия чудотворен образ и и́ се моли през цялото време в болницата.

След няколко дни кървенето напълно спира и в деветия месец ражда живо и здраво момиченце много леко въпреки очакванията на лекарите, които и предлагат да си определи дата за секциум, както се е наложило да роди първото си дете.

К. сподели и интересен момент от избора на име на бъдещето дете. Още по време на бременността имат разногласия със съпруга си за името на детето. Една нощ сънува сън в който се карат люто с мъжа и́ за името на детето, а детето е до тях в люлката, то се обръща към тях и казва: "Ама защо се карате, аз се казвам Яна!"

На Яна и́ е обещана среща с Чудотворната икона, станала нейна покровителка и приемане на свето кръщение в Бачковския манастир!

Честито Успение Богородично на Христовия народ! Нека бъдем всички ние под покрова на светата застъпница наша и на чудотворната й икона, избрала за своя обител Бачковския манастир! На мнозина е снизошла милостта й чрез чудотворния й образ и ще продължи да посреща "всеки според нуждата му" докато вярата в Светата и пречиста Троица обитава в сърцата ни!"

И тази година стотици миряни се стекоха в Бачковския манастир, за да се поклонят на Чудотворната икона и да изпросят милостта и.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).