Арест в магазин за бельо на Главната в Пловдив

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (2)
13:45 / 30.11.2020
16609
15-годишно момче от "Шекер махала" е било задържано, след като е откраднало 120 лева от магазин за бельо на центъра на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Тази нощ малко след 1:50 ч. патрул на охранителна фирма отива на проверка за сигнал, след като се задействала алармата на магазин за бельо в близост до пешеходния мост. Двама служители забелязали взломената врата на обекта и успели да задържат 15-годишния младеж, който държал касови бележки и все още бил на мястото.

Те повикали полиция, когато пристигнал екип от Четвърто районно, униформените установили самоличността на непълнолетния жител на "Шекер махала". Той бил известен на на полицията с множество предишни кражби, които е извършил в Пловдив.

Разследващите видели, че вратата на близък магазин за парфюмерия също била взломена. При извършения обиск служителите на полицията. Открили 120 лева от оборота на магазина за бельо, които хлапето скрило в дрехите си, в другия обект не успяло да намери оборота. То успяло да развие с отвертка патроните на вратите. 

Само преди седмица момчето било задържано в полицейския арест, след като откраднало рутера за интернет от читалище "Алеко Константинов", което отново се намира в центъра на града. 

Причината младежът да краде вероятно е тежката му съдба. Момчето е родено в Шекера в Пловдив има 6 братя и сестри. Те живеели с майка си в къща в махалата, но тя била бутната. От тогава момчето само трябвало да търси начин да се препитава. Очевидци твърдят, че са го виждали да спи на открито под моста на Карловско шосе. До края на юни детето е било настанено във възпитателното училище в Ракитово.

Към момента то е задържано и с него работят разследващи, както и и инспектори от Детска педагогическа стая, но когато бъде пуснато сигурно пак ще търси препитание в кражбите.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).