Анкетират домакинства в Пловдив за доходите и условията на живот

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
09:01 / 03.04.2019
1845
Какви са доходите и условията за живот? Това ще се опитат да разберат от НСИ. Националният статистически институт чрез териториалните статистически бюра в страната провежда в периода март – май 2019 г. анкетно проучване "Статистика на доходите и условията на живот 2019". С Регламент № 1177/2003 на Европейския парламент и на Съвета се определя обща рамка за системно изготвяне на статистически данни на Европейската общност за доходите и условията на живот (ЕU–SILC), които да включват съпоставима и своевременна информация за моментното състояние и динамиката на доходите.

Изследването се провежда върху четиригодишен ротационен панел от обикновени домакинства. Избраните домакинства ще бъдат посетени от специално обучени анкетьори от Териториално статистическо бюро – Юг, отдел "Статистически изследвания – Пловдив“ за провеждане на персонални интервюта и попълване на два въпросника – Въпросник за домакинството и Индивидуален въпросник.

Домакинствата са включени в извадката на принципа на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите. Обект на наблюдение е домакинството и всички негови членове на възраст 16 и повече години, попаднали в извадката.

В Пловдивска област изследването ще се проведе в 59 населени места и ще бъдат анкетирани 776 домакинства. Анкетьорите, които ще посетят домакинствата, са задължени, съгласно Закона за статистиката, да пазят в пълна тайна получената от тях информация. Същите ще се легитимират със служебна карта, издадена от Териториално статистическо бюро – Юг, отдел "Статистически изследвания – Пловдив“.

Изследването ще се провежда паралелно във всички страни от Европейския съюз с обща методология и инструментариум. Получените резултати ще допринесат за оценка на условията на живот в отделните страни, структурата и разпределението на доходите на домакинствата и участието им в социалния живот на страната.

Допълнителна информация относно провежданото изследване на територията на област Пловдив може да се получи на следните служебни телефони в Териториално статистическо бюро – Юг, отдел "Статистически изследвания – Пловдив“: 032/ 658717 и 032/ 658714.

Повече информация за методологията и инструментариума на анкетното проучване "Статистика на доходите и условията на живот“ може да се намери в сайта на Националния статистически институт в рубриката "Статистически данни“, под рубрика "Социално включване и условия на живот“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).