Ангел Батаклиев дарява близо 800 хиляди лева на общината

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:00 / 17.02.2009
3573
Близо 800 хиляди лева дарява на общината мажоритарният собственик на "Градски транспорт" Ангел Батаклиев, стана ясно на извънредна пресконференция днес, на която присъстваха кметът Славчо Атанасов, председателят на общинския съвет Илко Илиев, заместник-кметът Александър Константинов и политическите шефове на управляващата коалиция БСП - ВМРО. По този начин общината възвръща своите 33% акции от капитала на дружеството, които се бяха стопили до 3% след повишаване на уставния капитал на общо събрание на акционерите в края на миналата година, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Още в началото на годината кметът Славчо Атанасов и неговият заместник Александър Константинов предрекоха изглеждащия като невероятен ход на мажоритарния собственик да направидарение на общината в равностойността на изгубените проценти. Оказа се, че добрината на Ангел Батаклиев към пловдивчани е жест както на лична воля за добро бъдещо комуникиране с общината, така и на политическо решение и предложение на управляващата коалиция, към която принадлежи и самият той. "Искам да обявя, аз, като мажоритарен собственик, дарявам акции на община Пловдив до размера преди увеличението на уставния капитал. Това е осъзнат акт. Дарявам близо 800 хиляди лева безвъзмездно. Разбира се, това трябва да бъде одобрено от принципала на "Градски транспорт" - общинския съвет", заяви в началото на пресконференцията Батаклиев. Според него сътрудничеството с общината е необходимо условие за по-доброто развитие на предприятието. Той смята, че по този начин постъпва като добър гражданин и поема като общински съветник от БСП своята част от отговорността за управлението на Пловдив. До края на октомври ще бъдат внесени и 60-те нови тролейбуси, с което ще бъде възроден електротранспортът в Пловдив.

Кметът Атанасов определи като мъдро решението на Батаклиев. Не той и БСП били виновни за лошия приватизационен договор, според който общината нямала защитна квота. Според него сега се гарантират общоградските интереси и обеща, че докато той е кмет, а Ангел Батаклиев - мажоритарен собственик на "Градски транспорт", колизии няма да има. Заместник-кметът Константинов изрази надеждата си, че ще работи добре и с всички останали превозвачи, с които няма да има дисбаланс.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (0)

Още по темата (52):
12.07.2010 И вторият търг на имущество на "Градски транспорт" пропадна
14.04.2010 Засега няма да разпродават имоти на "Градски транспорт", сагата продължава
18.02.2010 Шефът на "Градски транспорт" не се тревожи от възбраната на имуществото на фирмата
18.02.2010 Запорираха недвижимото имущество на "Градски транспорт"
22.01.2010 Шефът на "Градски транспорт" осъден от кредитор
10.12.2009 Петър Никленов: Шефът на "Градски транспорт" е източил милиони левове от субсидии
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).