Алексей Петров: Свалям шапка на Борисов, че намери най-елегантния начин да изкара от политиката Цветанов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
17:21 / 22.02.2011
5305
"Бойко Борисов елегантно изкара от политиката Цветан Цветанов", хвърли бомба в медийното пространство с това си изказване днес Алексей Петров. Той бе на посещение в Пловдив по повод дискусионната му среща, наречена от социолозите "Фокус група", която се проведе в зала "Европа" на Новотел Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Въпреки явното нежелание да говори в тази насока, бившият арестант не можа да избяга от политическата насоченост на въпросите на журналистите. 

На въпроса кой предпочита за опонент в предстоящите избори:Цветан Цветанов или Бойко Борисов, Трактора бе искрено "изненадан" от невежеството на журналиста и каза: "Нима не знаете, че Цветан Цветанов излезе от политиката?" и довърши: "Свалям шапка на Бойко Борисов, че намери най-елегантният начин да извади от политиката Цветанов, като го предложи за ръководител на Предизборния щаб. Като член на този щаб вътрешният министър не може да участва в предизборната борба. Смятам, че в един малко по-късен период Цветанов трябва да се оттегли от министерския пост, а пък и обстоятелствата, които се развиха около него категорично доказват, че не трябва да се занимава с политика", безкомпромисен бе в оценката си за Цветанов Алексей Петров.

"Мисля, че кандидатурата на ГЕРБ за президентските избори ще е Бойко Борисов. Това прозира и във вчерашното изявление на г-н Цветанов, който каза, че след изборите ще има едно обединяване на партиите в една обща цел. Това, което Цветанов пропусна в изказването си е, че обединението ще стане под патронажа на новият президент", ироничен бе известният още с прозвището Трактора бившият шеф на ДАНС.

Алексей Петров продължи да е язвителен: "Ентусиазма на г-н Сидеров и г-н Цветанов ми дават конкурентно предимство в тези избори, ако ме разбирате правилно" и така направи негласен анализ на това, според него доколко големи са шансовете на ГЕРБ за предстоящите президентски избори. 

Предмета на днешната среща беше свободен разговор с представителите на малкия и средния бизнес на Пловдив и отчасти на региона. Целта е сверяване на диагнозите на ССИ, чийто изпълнителен директор е Алексей Петров, със състоянието и диагнозите на бизнес в града. Припомняме, че Съюзът за Стопанска Инициатива (ССИ) е представителна на национално ниво работодателска организация, която защитава интересите на малките, средните и микро - предприятията в Република България. Представители от ССИ бяха категорични, че сдружението няма да бъде регистрирано в закона като политическа партия и съответно няма да участва в изборите тази година.

От срещата стана ясно, че ССИ  очакват среща с Министъра на финансите Симеон Дянков, с която да се постигне подобрение по лихвените проценти на банките в момента и изясняване ролята, която държавата трябва да играе като пазарен играч.

Изследванията на ССИ сочат, че икономическата криза не е отминала, а състоянието на малкия и среден бизнес не само не се е подобрило, а е критично. 

На срещата се оказа , че бившият арестант Алексей Петров, освен от политика, ДАНС и партии, има и познания в микроикономиката.
  
"Още преди близо една година, 10 дни преди моят арест, ние от ССИ написахме писмо до Министерството на Финансите. Там сме изложили една теза, в която става дума за пренасочване на ресурс към Банката за развитие, която да следи лихвите на поносими и европейски нива. Тя трябва да финансира малкия и средния бизнес. Разчитаме , че това ще сложи началото на тенденция за сваляне на лихвите", поясни още известният с прякора си Петров. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).