Акция за насърчаване на гражданите за енергоспестяване се проведе в "Северен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:55 / 12.10.2021
1095
Администрацията на район "Северен“ дари на 30 човека от района по 1 комплект, съдържащ енергоспестяващи крушки, разклонители, аератори и брошура. Благотворителната акция под надслов "Дари енергия“ е съвместна на районното кметство и БЧК-Пловдив.Тя се осъществява в подкрепа на борбата с енергийната бедност.

Целта на инициативата е да насочи вниманието на гражданите към един глобален проблем.Разходите за топлинна и електрическа енергия представляват значителна част от разходите на едно домакинство.Последните тенденции са свързани с постоянно увеличение на цените на енергията и все по-високи сметки, което поставя уязвимите групи в енергийна бедност.За целта е необходимо да се предприемат мерки по устойчиво намаляване на консумацията на енергия.

Част от нискоинвестиционните мерки за енергоспестяване в дома са:

1. Замяната на всички лампи с нажежаеми жички с LED. Те намаляват разходите за електроенергия с до 80 % на година, но същевременно имат дългосрочен експлоатационен живот-25 000 ч.

2. Инсталиране на водоспестяващи аератори на чешмите.При замяната на старите аератори на чешми с нови, с максимален дебит 5 л/мин., могат да се спестят до общо до 15 лв./год., в резултат от спестяване на вода и на електроенергия за загряване на топла вода в бойлера.

3. Изключване на електрическите уреди изцяло, когато не се използват.Дори когато не работят електроуредите, включени в контакт, консумират енергия.Използването на разклонител с бутон и изключването му допринасят, за да се спестят пари от стендбай загуби.Изчислението показва, че спестените средства могат да бъдат до 10 лв. на година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).