Адвокатът на Лазар Колев: Очаквам оправдателна присъда!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
09:27 / 29.01.2013
3679
"Очаквам, след изпълняване на указанията на Върховния касационен съд, Пловдивският апелативен съд, известен със своята коректност и съблюдаване на закона, да постанови оправдателна присъда". Това заяви минути преди старта на делото "Белнейски" адвокатът на подсъдимия Лазар Колев Марин Марковски, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Самият Колев отказа да говори пред журналистите, очаква се делото, образувано по негова жалба, да продължи почти цял ден. 

Майката на Христина и Росица Фани Белнейска заяви, че се надява Пловдивският апелативен съд да потвърди присъдата на Лазар Колев.

Припомняме, че Пловдивският апелативен съд насрочи делото за днес и утре от 9 часа. То ще се разглежда за втори път от този съд, след като беше върнато от Върховния касационен съд за ново разглеждане.

С присъда на Окръжния съд в Пазарджик, потвърдена от Пловдивския апелативен съд на подсъдимия Лазар Колев му е наложено наказание "доживотен затвор без замяна". Той е признат за виновен в това, че на 28.01.2006 г., с цел да бъдат прикрити други престъпления /изнасилване и блудство, за които също е признат за виновен/, при условията на опасен рецидив, с особена жестокост и по особено мъчителен начин, умишлено е умъртвил сестрите Росица и Христина Белнейски.

Осъден е да заплати на родителите им обезщетение за претърпени морални вреди по 100 000 лв. за всяка от пострадалите - общо 400 000 лв.

С оглед отменителните указания на ВКС и направените искания от страните, ще бъде проведено съдебно следствие за изслушване на петорна арбитражна комплексна експертиза, ще бъдат изискани писмени доказателства, прилагане на други наказателни дела, допускане до разпит на свидетели, преразпит на свидетеля Владимир Славов, двама свидетели при довеждане от защитата от подсъдимия, справки от мобилни оператори.

Оставено е без уважение искането на защитата на подсъдимия за изслушване на вещи лица - лекари, тъй като е прието в отменителното решение на ВКС, че дадената от тях справка, независимо от наименованието, има характер на експертиза, както и искането за назначаване на международна съдебно-медицинска експертиза на веществени доказателства - нокътните изрезки на пострадалите Христина и Росица Белнейски, предвид приетата им идентичност в решението на ВКС.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (7)

Още по темата (222):
01.02.2024 Борбата на една майка след 18 години от убийството на нейните две
момичета
16.06.2021 Ето как живее майката на сестрите Белнейски 14 години след смъртта им
13.10.2019 Ключовият свидетел по мегаделото "Белнейски" изчезва мистериозно след среща с руснаци
06.08.2018 Осъденият за убийството на сестрите Белнейски с изненадващ ход, спечели срещу България в Страсбург
07.02.2018 Жестокото умъртвяване на сестрите Белнейски: Лазар ли е убиецът, или е замесена важна клечка?
25.08.2016 Социопат псува загиналите сестри Белнейски в интернет, възможно ли е да е убиецът?
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).