Адвокат Екимджиев: “Енергото злоупотребява с монопол”

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:30 / 09.03.2006
3292
“Електроразпределение – Пловдив” се разпорежда неправомерно със средства на търговските дружества и нарушава Закона за защита на конкуренцията. Това заяви председателят на Европейската асоциация за правна евроинтеграция и защита правата на човека Михаил Екимджиев по повод опита на монополиста под угрозата за спиране на доставките да принуди всички стопански абонати да представят обезпечения за бъдещите си плащания.

Припомням, че от енергото се позовават на влезлите в сила от септември Общи условия за доставка на електроенергия, одобрени от ДКЕВР. Член 10 предвижда обезпечението да бъде неразделна част от договора за доставка като клиентът може да избира между депозит, банкова гаранция и запис на заповед, посочват от дружеството.

Общите условия могат да се атакуват в съда, въпреки че са влезли в сила, защото създават задължения занеограничен брой субекти, смята адвокат Екимджиев. Той е категоричен, че документът, маскиран като общи договорни условия, на практика има характеристики на постановление или друг подзаконов акт и се използва като база за подписване на явно неизгодни договори.

Припомняме, че директорът на “Международен панаир Пловдив” АД Йордан Радев публично огласи, че няма да подпише едностранно налагания от “Електроразпределение - Пловдив” договор, а Комисията за защита на конкуренцията се самосезира и започна проверка за злоупотреба с монопол. Информацията ена Дарик радио.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
09.03.2006 Проверяват Енергото за злоупотреба с монопол
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Реставраторът на Източната порта на Филипопол: След 45 години - ц...
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).