АМТИИ отбелязва 24 май и своята 55-годишнина с тържествен концерт и изложба

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:45 / 24.05.2019
1632
Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев“ ще отбележи своята 55-годишнина с изложба и тържествен концерт днес в Градския дом на културата "Борис Христов“. В последните години Академията по традиция изнася за гражданите и гостите на Пловдив голям спектакъл по случай празника на българската просвета и култура и славянската писменост, но през настоящата 2019 събитието съвпада с юбилея на висшето училище по изкуствата.

Академичният камерен хор "Гаудеамус“ с диригент доц. д-р Весела Гелева ще изправи на крака залата в 19,00 часа с химна на Р България и "Върви народе възродени“. Следват изпълнения на вокалната формация Пробелканто“, съставена от студенти по класическо пеене на проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак и с главен художествен ръководител доц. д-р Пламен Първанов; "Борислав Ясенов квартет“ и Академичния народен хор с диригент проф. д-р Костадин Бураджиев. Пред зрителите ще се представят Академичният народен оркестър с главен художествен ръководител проф. академик Милчо Василев под диригентството на доц. д-р Владимир Владимиров, както и Академичният народен ансамбъл с главен художествен ръководител проф. акад. Милчо Василев и хореограф гл. ас. д-р Стефан Йорданов. На сцената ще излезе и солистката примабалерина на Софийската опера и балет Памела Пандова, възпитаничка на АМТИИ.

Преди тържествения концерт от 18,00 часа във фоайето на Дома на културата "Борис Христов“ ще се открие изложбата "Преподаватели и студенти“ на факултет "Изобразителни изкуства“. Това е третото издание на станалата вече традиционна годишна изложба, обединяваща творци от всички бакалавърски и магистърски програми във факултета. За първи път тази година стартира конкурс за студентска работа. Жури, съставено от водещи преподаватели, ще открои най-добрите постижения от всяка специалност и те ще бъдат отпечатани на пощенски картички, като по този начин ще придобият филателна стойност.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).