90 фирми от 17 държави идват в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:11 / 30.09.2020
2545
Президентът Румен Радев, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще открият 14-ото международно изложение за отбранителни продукти и услуги "Хемус 2020". 

Проявата, чиито домакин е Международният панаир Пловдив, събира 80 изложители от 18 държави. Тази година акценти в изложбата са киберсигурност, гранична охрана, продукти с приложение и в гражданската област, стратегически комуникации.

В първия ден на изложението ще се проведе и заседание на Индустриалния форум на тема: "Европейската програма за промишлено развитие в отбраната и Европейския фонд за отбрана  и перспективите пред българската отбранителна индустрия“.

"Радвам се, че има представители на медиите в България. Основният цел на този форум да изгради добро партньорство между фирмите, които предлагат военна продукция и продукция, свързана с отбраната. Форумът е уникален с това че не го отложихме и отчитаме повишен интерес. Има 90 от фирми от 17 държави. Някои от тях са Ирак, Саудитска Арабия, Камерун, Бразилия, Алжир и др. 6 са българските фирми, които ще демонстрират маневрени и огневи възможности на своите продукти по време на демонстрационни стрелби на технически изпитателен полигон "Змейово, каза зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков.

"Хемус 2020" има голямо значение не само за отбраната и за сигурността на страната, а изобщо за индустрията на България. Министерстовото на икономиката изцяло подкрепя отбранителната индустрия, поддържаме диалог и ги подкрепяме ги, допълни го Стамен Янев, зам.-министър на икономиката.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).