3 двойки близнаци само за седмица в болница "Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:40 / 27.01.2013
2630
Пророчеството от Бабинден, че в болница "Пловдив" тази година ще се раждат много близнаци и тризнаци, се сбъдна изключително бързо. Това каза директорът на лечебното заведение д-р Аргир Аргиров. Той припомни, че предсказанието направи завеждащият на акушеро-гинекологичното отделение д-р Жорж Пелев на 21 януари, след като разчупи над главата си ритуалната пита. Тя се разпиля на много парчета и лекарят предрече, че хората от екипа му ще хващат повече близнаци и тризнаци.

Само пред първата седмица след 21 януари в болницата са проплакали 3 двойки бебета. Всички са момиченца, което значи, че и пожеланието на директора д-р Аргиров да се раждат повече деца от женски пол, се изпълнява, коментираха от отделението. Медици обясниха, че само едните близначета са заченати ин витро. Новородените са доносени и здрави, развиват се отлично, дано бъде така до края на годината, каза д-р Диана Аргирова, началник на неонатологията.

На 9 февруари болница "Пловдив" и Центърът за обществена подкрепа "За деца и родители" организират безплатно обучение за бъдещи родители "Първи грижи за новороденото". То е част от училището, което се провежда тук, в помощ на майките и татковците. По време на занятията те се научават как да къпят, повиват, кърмят и изобщо да се грижат за малчуганите си.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).