Затвор за Навални: Съдът отмени условната му присъда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
20:22 / 02.02.2021
1453
С масови арести започна гледането на делото срещу Алексей Навилни. Докато магистратите решаваха дали да прекратят условното изтърпяване на присъдата му и да го пратят в затвора за 3 години и половина, хиляди хора излязоха в негова подкрепа. Спецчасти за борба с безредиците и конна полиция бяха разположени пред съдебната зала.

Адвокатът на Навални поиска клиентът му да бъде освободен и завърши заключителната си пледоария с цитат на академик Легасов от сериала "Чернобил". В него ученият разсъждава върху цената на грешките. Веднага след това прокурорът по делото срещу Навални поиска да бъде прекратена условната му присъда и той да бъде изпратен да изтърпи присъдата си в наказателна колония.

Руският външен министър Сергей Лавров коментира, че присъствието на чужди дипломати в съдебната зала на делото срещу Навални показва, че Западът все пак се намесва в делата на Русия.

"Не сме получили информация, която наистина да показва, че обвиненията срещу руските власти са обосновани. Ако обвинявате някого, трябва да докажете вината му. Ако кажете: "Няма да ви кажем нищо, защото е класифицирана информация" или самият пациент не разрешава - тогава имаме всички основания да смятаме отравянето на Алексей Навални за инсценирано", смята министърът, цитиран от Нова тв.

На 17 януари Алексей Навални се завърна в Русия от Берлин, където се лекуваше след отравяне. Той беше задържан на летище Шереметиево в Москва, а съдът удължи ареста му до 15 февруари.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).