От Скопие: Договорът с България ни създаде проблеми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:08 / 21.09.2020
3218
"Бетонираната идентичност", за която говореше премиерът Зоран Заев след подписването на договорите с България и Гърция, се разпука пред исканията на, както той го нарича, неговия приятел Бойко Борисов, пише скопският вестник "Вечер".

Договорът с България, който беше за приятелство и трябваше да ни гарантира езика и да осигури идентичността, а преди всичко да реши проблемите, се оказа накрая, че създава нови проблеми, пише изданието.

"Вечер" раказва какво пише в меморандума, който България изпрати на ЕС, и заключава, че меморандумът разобличава лъжите на Зоран Заев , че езикът ни е признат от целия свят, а идентичността е бетонирана и осигурена. От меморандума на България и заплахите за блокиране на пътя към ЕС виждаме, че идентичноста не само че не е осигурена, но ни е поставяно условие да приемем, че имаме измислена идентичност от Тито, с което автоматично се стига до анулиране на цялата македонска история преди 1944 г., включително и на илинденския период, пише вестникът.

Също така са разобличени лъжите за признатия език, той не само че не е признат, но Заев с договора е приел условието на България за т.нар. официален език, допълва "Вечер".

Кратко изтраяха лъжите на Заев, бетонът се разпука пред българските апетити, а неговата несериозна дипломация остави Македония без червени линии, с оспорвана идентичност, без език и без македонци извън границите на държавата, заключава скопският вестник. Двустраннните проблеми не трябва да бъдат част от преговорната рамка за разширяване на Европейския съюз, смята германският посланик в Северна Македония Анке Холщайн, пише "Независен весник".

България винаги е била голям поддържник на европейското придвижване на региона, включвайки и Северна Македония. От съществен интерес за България е да не блокира процеса на разширяване на ЕС в този регион, заявила още германската посланичка в Скопие в интервю за Радио свободна Европа.

Виж коментарите (1)

Още по темата (975):
20.03.2024 Македонски полицаи пребиха българин
06.03.2024 МнВР: Политици в СРМ отново разпространяват неверни твърдения за България
06.01.2024 Костадин Филипов: Вписването на българите в Конституцията на РСМ се оказа тежък политически провал
13.12.2023 От граждани на РС Македония идват най-много молби за получаване на българско гражданство
24.10.2023 В Северна Македония: България е заплаха, а Сърбия - приятел
15.10.2023 Полицията в РСМ задържа нападателя на фен на "Левски"
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).