Светът посрещна новата 2015 година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:38 / 01.01.2015
2994
Новата година бе отбелязана със заря, фойерверки и зрелищни светлинни и звукови спектакли в цяла Европа и по света. Милиона хора се събраха на площади и емблематични места, за да отброят последните минути на старата година и да си пожелаят една още по-добра и щастлива 2015-та.

Милиони европейци изпратиха старата 2014 г и посрещнаха новата 2015-та със зрелищни светлинно-звукови шоу-спектакли - истинска наслада за окото. Хиляди се събраха пред емблематичната Бранденбургска врата в Берлин, за да избухнат в радостни възгласи и скандирания, прегръщайки се на площада и пожелавайки си нови надежди за следващите 12 месеца. Фойерверките продължиха около осем минути, небето над Берлин се превърна в многоцветна палитра.

Хиляди лондончани и гости на града се събраха край голямото виенско колело London Eye, което след настъпването на 12-ия час, бе обляно в светлина и гърмежи. Уникалното шоу над Темза продължи около пет минути, по време на което звуците от избухващите фойерверки се смесваха с виковете и благопожеланията на хората - млади и стари.

Местни и чужди туристи празнуваха Нова година на най-иконичните места в Париж. Основното шоу бе концентрирано по булевард "Шан`з Елизе" и Триумфалната арка, а Айфеловата кула се превърна в тържество на разноцветни светлини. Хората се прегръщаха и вдигаха наздравици с шампанско.

Хиляди отбелязаха идването на новата година на Червения площад в Москва. Посетителите минаваха през няколко нива на проверки, преди да бъдат допуснати до площада. Звън на камбани, взрив на фойерверки зад катедралата "Св. Василий Блажени" и възторжени викове съпроводиха отминаването на една цяла година за Русия.

С фойерверки и изпълнения на атинската филхармония и други популярни музиканти гърците посрещнаха Нова година около Акропола и Партенона. Сред празничната атмосфера хората си пожелаваха повече работа и свобода, имайки предвид ограниченията, наложени на Гърция от кредиторите.


Виж коментарите (0)

Още по темата (214):
24.02.2015 20 коледни елхи продължават живота си в парк "Ротари"
20.02.2015 20 коледни елхи продължават живота си в парк "Ротари"
13.01.2015 Украинската общност в Пловдив отбеляза Рождество Христово
12.01.2015 "Коледни импулси" с хор "Евмолпея"
05.01.2015 Консумирахме повече ток по празниците в сравнение с миналогодишните
05.01.2015 Празнична вечерна литургия в храма "Сурп Кеворк"
Още новини от Любопитни новини:
Звездно бебе с приказна погача
Троен годеж в Hell's kitchen
Марина Стоименова: Гледам го и не мога да го осъзная
34 години заедно: Ето я жената на Орлин Горанов
Алекс Гърдева: Бони показа много подлост и наглост!
Журналист за "Денсинг старс": Позорен финал! Крайно несправедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).