Руски лекар преобърна представите за консумацията на алкохол

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:29 / 19.03.2021
8497
Вредата от алкохола за организма е безусловна, но ако човек въпреки това го е консумирал, тогава причинената вреда може да бъде намалена до известна степен. Как да направите това – ето съветът на Алексей Казанцев, психиатър-нарколог, споделен пред радио Sputnik.

Той съветва след пиене на всякакъв вид алкохол, след една чаша или дори една глътка, да отпиете глътка друга течност. 

"Това е необходимо, тъй като алкохолът нарушава водно-електролитния баланс в организма, има силно дехидратиращ ефект и изхвърля калий, натрий, магнезий и калций от тялото ви“, обясни Алексей Казанцев.

Наркологът поясни, че алкохолът не трябва да се смесва в никакъв случай със със сладки газирани напитки – това увеличава интоксикацията, удължава я и причинява главоболие. Лекарят препоръчва да преглъщате концентратите с най-обикновена обикновена вода или да добавяте към алкохолните напитки лед.

"Дори не е нужно да пиете едновременно вода - добавете лед към напитката, както правят американците. Те намаляват концентрацията на силен алкохол поради голямото количество лед", обясни Казанцев.

И, разбира се, най-ефективният начин да се отървете от вредното въздействие на алкохола е по принцип да се откажете от консумацията му, заключи наркологът.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., може да замърсява възду...
Бивша на Григор Димитров обра точките на Met Gala 2024
Храните, които подуват корема
Голяма наша актриса има рожден ден днес
Този тийнейджър решава, че след като завърши училище, ще живее въ...
Софи Маринова на една сцена с голямата Лили Иванова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).