Ревнивите жени са по-склонни към заболяване на мозъка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:56 / 04.10.2014
1087
Жените, които са тревожни, ревниви и раздразнителни, са изложени на два пъти по-голям риск от развитие на заболяване на мозъка на старини в сравнение с по-спокойните и уравновесени дами, пише "Дейли Мейл".

Около 800 жени на възраст са били подложени на серия от тестове след 30-та им година, след навършването на 40 години и в началото на 50-те. В изследванията е имало въпроси за невротизма, който се характеризира с тревожност, ревност, раздразнителност, лесно изпадане в тъжно настроение и измъчване от чувство на вина. 

Жените са отговорили и на питания за стреса на работното място, у дома или поради здравословни проблеми. Тези въпроси са им били задаван на всеки 5 години. Изследването е продължило 38 години, а след неговия край 153 дами са развили деменция.

Жените с най-висок резултат на тестовете за невротизъм в средната възраст са особено предразположени към развитие на тази болест, само ако са били изложени на стрес дълго време. Най-голям риск има за невротичните, срамежливи и интровертни дами, се казва в медицинския журнал "Неврология".


Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Любимец на зрителите взе ресторанта на шеф Токев
Гадателката, предсказала смъртта на иранския президент в ефир, пр...
Един от най-обичаните водещи у нас се обясни в любов
Надежда от "Ергенът" стряска с вида си, малко е прекалила с филър...
Една от най-сексапилните български актриси сподели прекрасна нови...
Петър и Виктория излязоха на разходка и откриха гигантска находка...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).