Поредна изложба в галерия "Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:52 / 01.05.2014
1368
Изложбата, която стартира на 8 май в 17. 30 ч., представя рисунки на учениците от пленерните практики в Брацигово и Созопол. Как се ражда вдъхновението по време на пленер, как работата на открито провокира творческия потенция на младите творци? Посетете изложбата и ще получите отговорите. И не само тях. Ще се насладите на индивидуалността на всеки творец по отношение на цвят, форма и пространство, чрез пресъздаване на архитектурни и панорамни пейзажи.

Пленер (на френски: en plein air, "на открито") в изобразителното изкуство означава рисуване под открито небе, сред природата или в града, за разлика от рисуването в ателие или друго затворено помещение. По-специално, с термина се означава предаването на естественото осветление във въздушна среда, като се наблюдават оттенъците и преходите на светлината.

Експозицията ще продължи до 28 май.

Изложбата представя рисунки на ученици от Национална гимназия за сценични и екранни изкуства от пленерна практика в гр. Брацигово и гр. Созопол.При работата на открито се провокира творческото мислене и индивидуалността по отношение на цвят, форма и пространство , чрез пресъздаване на архитектурни и панорамни пейзажи.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Тази вечер грандиозен концерт в града под тепетата
Гатьо изненадващо: Нямам право да говоря за това!
Благой Георгиев с нов бисер в ефир
Победител във "Фермата" стана татко на момче
Цънцарова изпадна в доста неудобна ситуация по време на ефир
Мони Бонбони крие бременно коремче?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).