Почина момиче на Джеймс Бонд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:34 / 20.12.2019
6030
Френската актриса Клодин Оже, известна с ролята във филма за Джеймс Бонд "Операция мълния" през 1965 г., почина на 78-годишна възраст след дълго боледуване.

Оже стартира като модел, представяйки Франция. Класира се като първа подгласница в Мис Свят 1958 г.

Клодин започва кариерата си на актриса с филма от 1962 г. "Желязната маска". Няколко години по-късно, през 1965 г., изиграва ролята на Домино в "Операция мълния“, четвъртият филм за Джеймс Бонд.

Тя става първата французойка, партньор на героя, известен като агент 007. В началото героинята на Оже трябвало да бъде италианка, но продуцентите пренаписват историята и Домино става французойка.

"Момичетата на Бонд“ рядко получават признание за актьорските си качества, защото акцентът на ролите им е върху красотата и телата им. Но Оже се отличава от останалите актриси, защото навлиза в ролята и успява да я изиграе като професионалист. След "Операция мълния“ Оже продължава да играе във френското и италианското кино.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Цитиридис влезе в болница
До дни започва финалът на най-популярна песен в Европа
В Дена на храбростта той сподели скъп спомен
Ива Софиянска показа за първи път малкия Стефан
Причината в колата ви да мирише на развалени яйца?
Цветето, което лекува отоци и синини


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).