Пловдивска еуфория по Голямото четене

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:26 / 15.12.2008
3938
Много позитивна енергия се насъбра днес по обед пред народната библиотека "Иван Вазов". В очакване на обявеното за 12 часа пристигане на пътуващата библиотека на "Голямото четене" стотици младежи от езиковата гимназия "Иван Вазов" и други училища направиха голям купон. Тон даде Пловдивският духов оркестър, чиито невероятни изпълнения "взривиха" положителни емоции сред присъстващите.  Вероника Гаджева  не се стърпя, разтвори синия си чадър и завихри танц, не удържа на настроението и Динко Дерменджиев - Чико.

Жива алея на книгата направиха ученици, издигайки табели със заглавията на 50 български литературни творби, писани в Пловдив. "Малкият принц", "Бай Ганьо", "Рудниците на цар Соломон", "Мечо Пух" - безброй книги с различни заглавия носеха дошлите да посрещнат пътуващата библиотека. Сред морето от своите ученици се вля директорът на езиковата гимназия Мариана Димитрова, донесла за следващи читатели любимата си книга "Параграф 22" на Хелър. Исторически справочник беше приготвил да дари заместник-кметът Георги Шопов.

Двата тома на "Строители на съвременна България" от Симеон Радев носеше кметът Славчо Атанасов. "Нека се учим от нашите предци на патриотизъм, но и от техните грешки, за да не ги повтаряме", сподели посланието си той пред репортер на Plovdiv24.bg. Книгата за Левски "Обреченост" от Константин Дуфев остави областният управител Тодор Петков.

Сякаш никъде досега, съдейки от излъчваните телевизионни репортажи за Голямото четене, пътуващата библиотека не е била посрещана с такава еуфория, както това се случи днес в духовната столица на България.

Автобусът с книги паркира пред библиотеката в 12,45 ч. и ще остане до 17 ч. Всеки, който желае, още има време да остави своята любима книга и да си избере друга.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Думи на Майстора за престоя в Америка: Не ми допадна, чужди сме н...
Новата президентка на Мексико Клаудия Шейнбаум е внучка на българ...
Зрители съсипаха новото предаване с водещ Геро: Скука, боза, не с...
Джордж Клуни опроверга твърдения
Отнеха титлата "Мис България" от Елизабет Кравец заради лоша репу...
Добромир Машев: В ламинирания паркет има няколко слоя акрилатни л...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).