Операта с предизвикателство към любителите на симфоничната музика

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:27 / 16.05.2013
2565
След популярния концерт с Тримата тенори във вторник, Държавна опера - Пловдив представя и едно предложение за любителите на симфоничната музика в петък - 17 май от 19 часа в Концертна зала.

В програмата са включени - Б. Бритън - Soirees muzicales op. 9 /Музикални вечери оп. 9/, Б. Бритън - Серенада за тенор, валдхорна и струнен оркестър - първо изпълнение в Пловдив и Р. Шуберт - Симфония № 5 в си бемол мажор. Солистите, поканени за този концерт са Кирил Шарбанов - тенор и Ясен Теодосиев - валдхорна. Това е тяхната първа съвместна среща с пловдивската публика и тя със сигурност ще бъде вълнуваща.

Диригент ще бъде отново големият български диригент Георги Димитров. Маестро Димитров се завърна на пловдивска сцена през този сезон след три години отсъствие и направи няколко забележителни концерта с пловдивския оркестър, които бяха празник за всички музиканти и меломани в града.За разлика от предишните концерти през този сезон,за този концерт маестро Димитров е подбрал изключително свежа програма,която е приятна за слушане за публика от всяка една възраст. Произведенията от Бенджамин Бритън,макар и непознати ще ви динесат неподправени емоции и истинско удоволствие. "Музикалните вечери" оп. 9 са написани по музика на Росини и представляват пет изящни миниатюри за симфоничен оркестър,носещи прекрасно настроение. "Серенадата за тенор,валдхорна и струнен оркестър" е написана по стихове на известни английски поети и ще можете да я чуете за първи път в Пловдив. Една естетска програма,подбрана с много вкус и изпълнена с пословичната прецизност и отношение към детайлите на маестро Димитров. Заповядайте да чуете нещо, което наистина си заслужава.


Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Даниел Радклиф и Анджелина Джоли грабнаха първите си награди "Тон...
Почина актьор от "Всички обичат Реймънд"
Той е 50 години на сцената, в Пловдив готви страхотно шоу
Почина известен готвач
Водата за уста може да бъде много опасна и крие рискове
Тя е секси, талантлива и днес има рожден ден


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).