Не дават книжки на хора с нестандартни сексуални предпочитания в Русия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
17:27 / 09.01.2015
3429
Руските граждани с нестандартни сексуални предпочитания няма да могат да придобиват шофьорски книжки.

Занапред транссексуалните хора, както и онези, подвластни на фетишизма, ексхибиционизма и воайорството, няма да имат правото на книжка за управление на автомобил, пише БиБиСи.

Правителството на Русия е решило да затегне медицинския контрол над шофьорите, тъй като в рамките на страната се случват прекалено много пътни инциденти. Изброените черти пък се смятат за разстройства на личността, което правело притежателите им опасни на пътя, смятат руските власти.

В новия списък с фактори, водещи до шофьорска забрана, влизат и "патологичната" склонност към залагане и клептоманията.

Местни психиатри и адвокати, практикуващи в сферата на човешките права, вече са заклеймили законодателния ход. Съобщението за законодателното решение вече е последвано и от международни оплаквания относно тормоз в Русия спрямо активисти за правата на хомосексуалните. 

Припомняме, че през 2013 година руските власти приеха за незаконно "промотирането на нетрадиционен начин на живот", в което число се включва нестандартната сексуална ориентация.

Професионалният съюз на шофьорите в Русия обаче застава на страната на властта. Имаме прекалено много смъртни случаи по пътищата и вярвам, че затягането на медицинския пропускателен режим на разрешителните за шофьори е напълно основателно, отстоя позицията си председателят на Съюза Александър Котов. 

Все пак той е склонен да приеме, че за непрофесионалните водачи не е нужно изискванията да са така строги.

Руският експерт по психиатрия Михаил Страков обаче контрира позицията на държавното управление с обяснението, че разстройство на личността е твърде разтегливо и мътно понятие и някои разстройства не биха афектирали по никакъв начин способността на хората да управляват автомобили по безопасен начин.


Виж коментарите (5)
Още новини от Любопитни новини:
Българин е специален гост в дома на Филип Плейн
Коментар за гафа на Цветанка Ризова: Корпоративните шефове ще тър...
Нова присъда за Мадона
Странна миризма около имението на Меган и Хари в Калифорния
Организация: Да шофираш като жена означава най-вече едно: да оста...
След смъртта на баща си Павел получил смразяващо обаждане: Топкит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).