Не, НАСА не са променили зодиакалните знаци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:12 / 21.07.2020
3214
На официалната страница на НАСА в социалните мрежи космическата агенция опроверга слуховете, че драстично е изместила астрологичния календар, така че звездни знаци да бъдат изхвърлени.

Потребителите на социалните медии широко споделят графики, които твърдят, че НАСА е отговорна за добавянето на Ophiuchus (Змиеносец), нова 13-а зодия, към традиционния състав от 12 знака. Така че новината, че НАСА добавя 13-а зодия в зодиака е невярна.

Учените от НАСА твърдят, че не са астролози и допълват, че няма как да добавят този знак към зодиака.

НАСА не е създала този зодиакален знак. Ophiuchus (Змиеносец) е едно от 13-те основни съзвездия в зодиака, според древните вавилонци. Вавилонците са го оставили извън зодиака, тъй като са следвали 12-месечния си календар, за да има по-добро разделение и по-добра систематизация.

Учените от НАСА са астрономи, които изучават космоса и небесните тела, включително звездите. космическата агенция не председателства астрологичния календар, но е наблюдавала как позициите на съзвездията са се изместили. 

И така НАСА не е създала този зодиакален знак. Той е бил измислен от вавилонците, които са пропуснали да го сложат в своя астрологичен календар преди 3000 хиляди години.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Никога не сте виждали такава градушка, все едно летят павета
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).