Известна наша журналистка направи странен шопинг в Дубай

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:38 / 08.06.2022
4147
Журналистът и пътешественик Лияна Панделиева публикува интересен пост в социалната мрежа Фейсбук. В него тя разказва какъв практичен шопинг е направила в Дубай.

Ето какво гласи публикацията: 

Лияна-шопинга познавате ли? Да разкажа как пазарувам в Дубай! 

Отивам там за втори път по покана на организаторите на Arabian Travel Market (още не съм завършила всички статии по темата) и съм с една шопинг задача: щипки!

Точно така! Щипки за пране. Метални.

Когато съм в Дубай преди няколко години, от магазинчето срещу хотела, откъдето всеки ден купувам по една голяма опаковка пресен сладък и сочен нар на зрънца, случайно виждам и някакви метални щипки от които взимам две пакетчета. Оказва се, че на фона на разните пластмасови, които се продават у нас и които се чупят само от това, че са стояли на слънце, докато прането съхне, тези са непоклатими. И при всяко простиране на пране се тюхкам, че не съм купила повече от тях.

Та отлитам аз за Дубай и още с пристигането, когато се запознавам с моя гид Galina Ianeva учтиво я уведомявам, че търся щипки. Тя е... леко озадачена  , но аз дори обяснявам от кой магазин ще ги взема. Звъним на Elka Peneva, която е гид при предишното ми пътуване и тя отлично се сеща кое е магазинчето срещу Хилтън, но било фалирало през Ковид кризата. Иска обаче снимка на щипката, която аз мигновено получавам от България и така Елка хем разкарва туристически групи, хем търси метални щипки по снимка!

Ние с Galina също не се предаваме и току влезем в някой магазин за домашни потреби, но уви - такива щипки няма никъде. В един от тях изпадат в такава радост, че знаят къде са им щипките, че от няма накъде, купувам два комплекта пластмасови, но пак значително по-стабилни от нашите.

И на третия ден Елка звъни: намерила е метални щипки и е изкупила всички налични пакетчета! Продавачката рекла, че нямат такива, но тя не й хванала вяра, потърсила и хоп - те били там!

Какъв е изводът: винаги правете точни шопинг планове!

Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Никога не сте виждали такава градушка, все едно летят павета
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).