Google вече снима улиците на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
10:52 / 05.03.2012
10063
Google вече снима Пловдив, видя репортер на Plovdiv24.bg. За целта компанията използва лек автомобил с чуждестранна регистрация, който в момента прави снимки из града със специална техника, монтирана на покрива на колата.

Припомняме, че преди време американският онлайн гигант обяви, че ще започне да събира изображения от България за подобряване на функцията Street View в Google Maps. Автомобилите на Google вече направиха снимки на някои градове в България, а сега на дневен ред е Пловдив.

Street View е популярна функция на Google Maps, която вече е достъпна в повече от 30 страни по целия свят. Тя позволява на потребителите да изследват виртуално и да навигират в квартали чрез панорамни триизмерни изображения. Street View е на разположение в Google Earth и Google Maps и за мобилни устройства.

Изображенията, събрани от колите, ще бъдат обработени и внимателно подредени, като според Google този технологичен процес може да отнеме няколко месеца. Те ще бъдат налични на по-късен етап в Street View секцията на Google Maps.

Компанията уверява, че ще предприеме сериозни мерки, за да защити неприкосновеността на личния живот, като същевременно ще позволи на всички потребители да се възползват от тази функция. Както при всички Street View изображения, преди публикуването Google ще замъгли лицата на заснетите хора и регистрационните номера на всички автомобили, за да защити личния живот на хората. След като изображенията са на разположение, потребителите ще могат да докладват кадри за отстраняване чрез натискане на бутона "докладване на проблем" в долния ляв ъгъл на изображението. Оттук те попълват кратък формуляр, в който показват точния кадър, който да бъде премахнат.


Виж коментарите (12)
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря
Ново лице се присъединява към "Тази събота и неделя"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).