България няма да участва на Евровизия тази година заради липса на пари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:16 / 04.05.2014
2038
Международният конкурс за песен "Евровизия 2014" се открива днес в датската столица Копенхаген. Официалната церемония по откриването ще се проведе тази вечер в историческата сграда на кметството на датската столица.

Тази година България няма да участва във фестивала. Причината е финансови затруднения, обяви Българската национална телевизия. Кипър, Сърбия, Босна и Херцеговина също се отказаха от участие. Хърватия ще пропусне "Евровизия" заради организационни проблеми.
В състезанието участват артисти от 37 страни. Това е 59-то издание на "Евровизия" и тазгодишното му мото е "Присъедини се към нас!" (JoinUs). Двата полуфинала ще се проведат на 6 и 8 май, а финалът - на 10 май. Шоуто ще се излъчва на живо.

Организатор на конкурса е Европейският съюз за радио и телевизия и Датската телевизия. Бюджетът на "Евровизия" тази година е около 190 млн. крони (25 мрн. евро).

Нетрадиционно място за провеждането на "Евровизия" бе избрано тази година - затворената през 1996 г. корабостроителница "Burmeister & Wain" в източната част на Копенхаген. В един от доковете й е устроена зала за 10 000 зрители, а сцената е заобиколена от вода и наподобява кораб.

"Евровизия" се провежда от 1956 г. и сред победителите в различни години са били Селин Дион, Тото Кутуньо, Джони Логан. Сред емблематичните победители в конкурса е шведската група АВВА, която го печели преди 40 години, след което прави блестящата музикална кариера.

Източник: offnews.bg


Виж коментарите (4)
Още новини от Любопитни новини:
Тази вечер грандиозен концерт в града под тепетата
Гатьо изненадващо: Нямам право да говоря за това!
Благой Георгиев с нов бисер в ефир
Победител във "Фермата" стана татко на момче
Цънцарова изпадна в доста неудобна ситуация по време на ефир
Мони Бонбони крие бременно коремче?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).