Божинов шашка със зверска прическа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
12:05 / 17.04.2015
5488
FERE! Този надпис, представляващ екстравагантна прическа на Валери Божинов, се превърна в причина за интерпретации в България и истинско оживление в Италия. Абсурдните твърдения, че футболистът е позволил на свой приятел фризьор да изпише името си върху главата му или модни асоциации с Джанфранко Фере (който се пише Ferre) нямат общо с истината. Fere всъщност е прозвището на "Тернана" - отборът на Валери Божинов. А спонтанното му решение да си направи прическа с този надпис всъщност е свързано с идеята да надъха тифозите на тима си за предстоящото дерби срещу "Перуджа" в италианската Серия Б.

Символът на "Тернана" е крилато създание с глава на дракон, бълващ огън. А на диалект в Терни Fera означава начинът човек да стане жесток и суров като животно.

Псевдонимът на "Тернана" Fere произлиза от сезон 1963-1964, когато отборът достига до Серия С след дълги години анонимност. Нападателят на тима Серджо Тонини е наречен La Fera заради невероятния хъс, с който се е изявявал на терена. Fera в местния говор всъщност означава звяр. А пословичното скандиране на тифозите от Терни е Fere! Fere!

Това е и причината за "зверската" нова визия на Божинов. Идеята му била да надъха феновете преди битката срещу големия съперник "Перуджа" в събота. Валери си спечели статут на любимец в Терни точно след предишното дерби, когато вкара за 2:2. Сега се е заел да мобилизира тифозите и да ги надъха за победа в домакинския сблъсък с "грифоните".

"Зверската" прическа определено има ефект в Терни - не само със стотиците ентусиазирани коментари на тифози в социалните мрежи. Над 2000 души се появиха на вчерашната тренировка на "Тернана", а много от тях се възползваха да си направят снимки с грабналия ги чрез щурата си прическа-послание Валери Божинов.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (5)
Още новини от Любопитни новини:
Известни Тик Токъри станаха родители за втори път
Пестим ли гориво, ако изключим климатика на колата?
Още по-голямо щастие сполетя Неделя Щонова след Dancing Stars
Родните звезди разкриха тайната си за бързо намаляване на килогра...
Звездна пловдивчанка с повод да почерпи днес: Нямам време да оста...
Сашо Кадиев към Алек: Защо ти трябва при жива майка да се жениш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).