100-годишен дядо пийва ракия и копае домати

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:25 / 04.01.2015
4931
В общоселски празник се превърна днес рождения ден на Петко Ангелов от карловското село Столетово, който навърши 1 век. Дядото се е появил на бял свят през 1915 година. Цял живот е работил като магазинер в кооперацията на Наркооп в селото. Слави се като добър, скромен и отзивчив човек. Девизът му за дълголетие е "Работи умерено, живей спокойно и прави добро на хората".
Да поздравят юбиляря в пенсионерския клуб на селото се събраха неговите приятели, с които дядото си пие всекидневно чая. Подариха му завивка и му пожелаха като се загръща с нея, да си мисли, че всички баби от клуба го прегръщат.

Старецът живее сам, обича да стои на пейката пред дома си и да си говори с минаващите хора. Копае сам през пролетта малката си градинка, сади цветя и домати, от които си прави салата.

Няма сериозни болести, чува перфектно, малко недовижда заради годините си. Пийва си ракия. От време навреме идва жена от селото да му почисти. Единият му син е починал, а другият син и снахата, които живеят в София, често го навестяват.

Дядото има четирима внуци и петима правнуци. Днес той получи подаръци от кмета на селото Славчо Тодоров и от общинският градоначалник на Карлово. Емил Кабаиванов проводи по свои представители картина-портрет на Васил Левски и поздравителен адрес.

След като духна свещите на огромната торта и пийна ракийка, дядо Петко поведе хорото и си пожела още години да се радва на земята и на хората около себе си.

Източник: Блиц


Виж коментарите (3)
Още новини от Любопитни новини:
Знаете ли къде предлагат най-добрата пица "Маргарита" в света?
Рафи издаде нещо интересно за финала на "Капките"
Блатечки: На Великден бях в "Дисниленд" и не се майтапя
Една от най-обичаните пловдивчанки се завръща ударно
Лекарка от Пловдив разкри защо не сваляме килограми дори и да гла...
Течността от натрошен охлюв се използва от древни времена


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).