Кметът ни предлага вчерашни кюфтета

Автор: Любомир Минчев
Коментари (12)
15:51 / 24.01.2020
12362
Когато преди десетина години  попитаха тогавашня шеф на "Чистота“ защо градът е мръсен, той отговори: Какво да правя, като духа вятър“. Така отговоря и кметът Здравко Димитров на въпроси за бюджета на Пловдив. Това е положението, казва той и категорично затвърждава оценката си от 2,74, която му писаха пловдивчани за първите месеци от управлението му.

Кметът и екипът му ни предлагат вчерашни кюфтета, но и в това не са сигурни. Изглеждат оклюмали, тъй като се надяваха на сочни пържоли със заем от 120 милиона, който изглежда все по-далечен  и непостижим.

Ако искате вчерашни кюфтета, елате утре! Този лозунг може да виси в ресторант и гарантира качество. Но няма как да виси в общината. Там основното занимание от ноември е да се замерят с вчерашни кюфтета. Какво било вчера, как било вчера, защо било вчера. Само че дойде моментът да кажат какво ще е днес и утре.

Бюджетът за тази година е на път да се стовари с огромна сила върху и без това безличното до този момент управление на Здравко Димитров. В допълнение към  всички стъпки на новата администрация, бюджетът само показва огромната лъжа в предизборната кампания на Зико. Твърде е възможно голяма част от избирателите да са ядосани. Вероятно и псуват. По-страшно е, ако този мандат се окаже по-безличен от мандата на Славчо Атанасов, а вече има сериозна заявка за подобен рекорд.

Няма ясно открояващ се приоритет в новия бюджет. Когато на обществено обсъждане кметът казва, че приоритет е образованието и продължава: "138 милиона лева са предвидени за образование, а целият бюджет е 343 млн. лв.“, дали е наясно, че казва огромна глупост. Дали в проритетите слага и увеличените учителски заплати, които не се осигуряват от общината?Ако е така, някой трябва да му забрани да говори за бюджета, тъй като общината не заслужава подобно опозоряване от собствения си кмет.

Най-добре е Здравко Димитров да бъде оставен да повтаря любимата си фраза, че ако няма заем, следва застой  и някои общински съветници да му показват с пръсти от банките си колко му остава да края на мандата, както правеха при Славчо.

Виж коментарите (12)
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).