Журналисти нарекоха колегата си Марина Овсянникова смела и я подкрепиха с протест в София 

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:42 / 15.03.2022
1473
Протест в защита на журналистката Марина Овсянникова, която издигна плакат в студиото на предаването "Время“ по руската държавна телевизия "Първи канал", се проведе пред посолството на Руската федерация у нас, предаде БГНЕС.

Няколко десетки души се събраха, за да изразят своята подкрепа за Овсяникова. Сред тях бяха журналистите Горан Благоев, Найо Тицин и др. Тук бе и Александър Стоцки, руснак от Москва, който живее в София.

"Русия води пълномащабна война срещу Украйна, а не операция. Това заяви в студиото на Първи пропагандистки канал тази смела жена“, каза Стоцки, който добави, че е на протеста, за да подкрепи украинския народ и Украйна като цяло.

"В XXI век това, което се случва в Украйна е позор“, заяви активистът, подчертавайки, че действията на Путиновата върхушка са напълно неприемливи.

Според него "мълчанието не е избор“. "Хората, които се намират в руското посолство, както и властта в Кремъл много добре знаят какво се случва. Прекрасно разбират. Не може да се подкрепя руската агресия, това е немислимо“, добави Стоцки, който благодари на хилядите, които са излезли на протести в Берлин, Прага и др.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).