"Жълт" код за Пловдив и областта за утре заради силен южен вятър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
15:34 / 13.03.2013
5154
Утре цялата страна ще бъде "обагрена" в жълто и оранжево. Такива кодове за опасност ни обещават синоптиците. За 9 области е обявен "оранжев" код за опасност, а в други 18 е обявен "жълт" код заради силен вятър и обилни валежи. 

Ето пълната прогноза на НИМХ-БАН за утрешния ден: През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. През нощта ще има временни разкъсвания на облачността. Минимални температури между 4° и 9°, в София - около 4°. Утре още преди обяд в югозападната половина от страната ще завали дъжд, като значителни ще бъдат валежите в Рило-Родопската област, където късно след пладне и привечер ще се развие и гръмотевична дейност. Ще бъде ветровито - в Източна България и северно от планините ще духа силен южен вятър, с пулсации до 25-29 м/сек и там дневните температури ще достигнат 22-24°. В останалата част от страната максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, в София - около 15°. През нощта срещу петък от северозапад ще започне да нахлува студен въздух.

Атмосферното налягане е много по-ниско от средното за март и значително ще се понижи.

В планините ще бъде много динамично. Ще духа бурен и ураганен вятър от юг-югозапад. На много места, главно в масивите от югозападната част на страната, ще вали дъжд, над 2000-2200 метра - сняг. Значителни ще бъдат валежите в Рило-Родопската област, където след пладне и привечер ще има и гръмотевични бури. Максимална температура на височина 1200 метра - около 11°, на 2000 метра - около 3°.

Над Черноморието ще бъде облачно, без съществени валежи. Ще бъде ветровито със силен южен вятър. Топло време, с максимални температури между 15° и 20°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
До 2026 г. изплащат пенсиите чрез пощите, предлагат да се удължи ...
Българин е похарчил 2 600 лева за бургери
Борисов: Cрамота e да съм на един плакат с Денков
Подробности за инцидента на Централна гара в София 
Царуването на парите в брой е към своя край, скоро ще бъдат помет...
Запомнете тези четири дати през юни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).