Завърши водолазното учение на ВМС "Тритон 2021"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:07 / 27.09.2021
1154
Завърши водолазното учение на ВМС "Тритон 2021". Учението се проведе в териториалното море на Република България и беше насочено към усъвършенстване на взаимодействието между различните държави, членки на НАТО при прилагане на съюзните стандарти във водолазната дейност и подводното обследване. В него участваха военни специалисти от ВМС на Република България, ВМС на Република Румъния, както и екип за обследване под вода със специално оборудване от ВМС на САЩ.

В назначените райони на учението беше извършена подробна идентификация на повече от 30 минoподобни обекта. Идентификацията се извърши от водолази и чрез подводни дистанционно-управляеми апарати.

В Пункт за базиране Варна, в присъствието на директора на учението капитан І ранг Ваньо Мусински, заместник-командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби, се проведе непосредствен разбор-анализ на учението.

Отчетено беше успешното планиране и провеждане на учението, както и изпълнението на всички поставени цели. В следствие постигнатите добри резултати и отличната оценка, дадена от международните участници, беше обсъдена възможността учението да се провежда ежегодно и да бъде отворено за участие за всички държави - членки на Алианса.

В заключение командирът на военно формирование 28580-Варна връчи почетен знак и юбилейна монета на чуждестранните участници в учението.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).