Затягат мерките срещу кражбите на кабели, релси, шахти и пътни знаци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
16:12 / 15.06.2012
1802
Едрогабаритните отпадъци като продънения стар диван например ще трябва да се предават на специално изградени площадки, вместо да се захвърлят до кофата за смет пред блока. Това предвиждат приетите вчера от депутатите текстове от новия Закон за управление на отпадъците. Това обаче ще става след две години, колкото е заложеният срок за кметовете да изградят тези депа в населени места над 10 000 души. В тях ще връщаме безвъзмездно и разделно събраните от домакинството отпадъци, като лекарства с изтекъл срок, батерии, цветни и черни метали.

Ако някой от градоначалниците не изпълни задължението си да изгради в срок площадките, ще отнесе солена глоба от 3000 лв. до 10 000 лв., предвиждат други текстове в закона, които предстоят да бъдат гласувани.

В закона са заложени и мерки срещу кражбите на кабели и релси, на които ромите масово посягат, за да ги предадат за вторични суровини. Такива материали, както и мантинели, шахти и пътни знаци ще се предават само срещу сертификат за произход, издаден от лицата, които използват съответната инфраструктура. Освен това физически лица ще могат да връщат цветни и черни метали само с битов характер, при това с декларация за произход.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Борисов осъди стрелбата над словашкия премиер Роберт Фицо
Свлачище на Прохода на Републиката затруднява движението
Дори опитен шофьор, може да пропусне този специфичен звук
Правителството реши: 39 млн. лева за заплати в университетите
Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичн...
Спипаха бракониер, той: Разхождам се въоръжен заради мигранти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).