Затварят кафе-автоматите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
10:07 / 24.06.2012
4729
Собствениците на кафе-автомати от цялата страна готвят подписка срещу предстоящото им връзване към данъчните, установи проверка. Ако това се случи, броят на автоматите ще падне драстично, а качеството на напитките, които се предлагат в тях, ще се влоши, казаха техни собственици с по над 70 устройства на различни места в областни центрове и по-малки селища. Прогнозите на собствениците са, че ако бъде въведено изискването за връзка с НАП, колегите им от цялата страна ще фалират, обяви Христо Парашкевов от Пазарджик. Идеята е всички автомати за кафе, сокчета, сандвичи и дори клатушките за децата, които работят, като в тях пуснеш левче, да имат касови апарати, свързани дистанционно с НАП. Според прогнозите едно устройства ще струва между 200 и 500 лева. Ако имаш например 50 апарата, директно фалираш, каза пазарджиклията.

Собствениците на кафе-автомати са категорични, че от новите устройства няма нужда. И в момента те ползвали касови апарати - като извадят стотинките от автоматите, ги маркират като оборот. Освен това всеки вендинг-апарат имал фискална памет, която е фабрично заложена, с изключение на най-древните, които вече никой не използва.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (20)
Още новини от Национални новини:
Отново изчезна Сашко от Перник
Заловиха мъж, издирван с червена бюлетина от Интерпол
Стефан Янев: Трябва да седнем и да се разберем, да намерим място ...
Няма милост за обвинения в жестокото убийство в Новачене
Бивш шеф на НСО за катастрофата: Дори при закъснение не се е случ...
Черна събота: Отново тежка катастрофа на АМ "Тракия", този път ме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).