Започва операция "Да не изоставяме нито едно дете"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:57 / 04.06.2010
1008
Започва изпълнението на мярка по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", насочена към деца с увреждания от специализирани институции. Агенцията за социално подпомагане и Държавна агенция за закрила на детето сключиха договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализиране на първия компонент от операция „Да не изоставяме нито едно дете". Договорът е на стойност 4 960 400 лв.

Операцията се реализира в два компонента и е насочена към деинституционализация и промяна на грижите за децата в институции. Основните цели са реализиране и функциониране на цялостна концепция за развитие на социални услуги в общността и окончателното преустановяване на дейността на най-малко 15 домове за деца с физически увреждания и деца с умствена изостаналост.

Ще бъдат използвани възможностите на оперативните програми „Развитие на човешките ресурси" и „Регионално развитие" като изграждането на социалната инфраструктура ще се финансира по Оперативна програма "Регионално развитие".


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Румен Радев заминава за Ватикана
Калин Стоянов: Караджов е задържан без да са използвани физическа...
Нова възпоменателна монета на пазара
Огън гори в една от кулите на крепостта Царевец
Хванаха голяма контрабанда на стоки на "Капитан Андреево"
Автотехническа експертиза изяснява скоростта на кортежа на Кирил ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).