Започва националната кампания "За чиста околна среда 2013"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
16:53 / 17.01.2013
1572
На 18.01.2013 година стартира национална кампания "За чиста околна среда - 2013", на тема: "Обичам природата - и аз участвам" на МОСВ и ПУДООС, информират от ОП "Европейски политики и сътрудничество" в Община Пловдив.

В кампанията могат да участват общини, кметства, училища и детски градини. Максимална сума на финансиране - 10 000 лв. за общини и кметства, 5 000 лв. за училища и детски гадини.

Целта на кампанията относно общините и кметства е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда. С реализацията на дейностите по Националната кампания "За чиста околна среда" 2013 г. се цели постигане на резултати на територията на цялата страна. 

С доброволния труд на гражданите ще се осъществи залесяване и зацветяване на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други. Ще се постигне повишаване на екологичното самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда у гражданите.

Целта на кампанията относно училища и детски градини е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда в образователния и възпитателен процес на младите хора, посредством възможността за финансиране на дейности от материален характер пряко включени и необходими за учебният и възпитателен процес във всяко от заведенията или организациите , заявители на проектите.

Крайният срок за подаване на предложения по кампанията е 18.02.2013 г. Повече информация може да намерите на www.moew.government.bg или www.pudoos.bg.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).