Заличават групата на РЗС от регистъра на парламента

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
12:20 / 09.12.2009
2060
Заличена е ПГ на РЗС от специалния регистър на парламентарните групи, съобщи председателят на парламента Цецка Цачева, след като обяви постъпилото заявление на Марио Тагарински за напускане на групата.
    
С напускането на Тагарински численият състав на ПГ на РЗС е намален на девет народни представители и съгласно правилника за организацията и дейността на парламента групата е преустановила съществуването си, тъй като броят на членовете й вече е под определения минимум от 10 души, поясни Цачева.
    
Председателят на РЗС Яне Янев заяви, че разбирателството между премиера Бойко Борисов, президента Георги Първанов и ДСБ е довело до премахването на парламентарната група на ръководената от него партия.

Според него причината е той да бъде изваден от Консултативния съвет по национална сигурност при президента. По думите му за инструмент на тази договореност е ползван народният представител Марио Тагарински.
   
От РЗС заявиха, че имат сигнали за Тагарински, че е "част от енергийната мафия" и е имал интереси в транспортната дейност на София чрез маршрутните линии. Според представителите на партията това е дало възможност Тагарински да бъди притискан.

Източник: bTV

Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Meteo Bulgaria с ексклузивно предупреждение: Най-висока степен на...
Пепелянка ухапа жена на Южното ни Черноморие
Проучване показва интересни проценти за партиите седмица преди из...
След МВР акция хванаха непълнолетни в дискотеки и барове
Попариха ни: Плащаме повече за сянка на плажа
Избират делегатите за патриаршеския събор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).