Задържан е предполагаемият организатор на незаконната дейност в разбитата фабрика за нелегални цигари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:24 / 16.05.2022
3016
При спецоперация, проведена от служители на ГДБОП, е разкрито производствено хале, в което е осъществяван пълен цикъл на производство на нелегални цигари.

Във фабриката за нелегални цигари са открити суровина, машини за производство на цигари, както и опаковъчни машини, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Фабриката за нелегални цигари в Ботевград бе разбита днес. 

Според първоначалните оценки производственият капацитет на машините е около 100 мастербокса на ден – съобщи заместник-директорът на ГДБОП старши комисар Явор Серафимов.

По думите му установената на място готова продукция е подготвена за реализиране на нелегалния пазар предимно в страни от ЕС. Той уточни, че и към момента се извършват действия по неотложност на територията на Ботевград и на София. С полицейска заповед за срок до 24 часа е задържан предполагаемият организатор и логистик на незаконната дейност.

Началникът на отдел "Митнически режим, данъчно-осигурителна система и културно-исторически ценности" в ГДБОП Калин Литов допълни, че в хода на продължаващите оперативни и процесуално-следствени действия ще бъдат допълнително установявани лица, имащи отношение към нелегалното производство.

Разкритата фабрика е извършвала завършен цикъл от обработката на тютюна до производството на цигари, с обособени различни помещения – за съхранение на готова продукция, на материалите, за обработката на тютюна, помещение с напълно оборудвана поточна линия за производство на цигари, както и жилищни помещения – за спане, баня, кухня, така че да не се налага работниците да напускат територията на фабриката. В процес на изясняване е колко дълго е работила фабриката.

Действията по разследването продължават, предстои събраните по случая материали да бъдат докладвани в прокуратурата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).