Задържаха мъж, обявен за издирване, след преследване и катастрофа

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
12:28 / 02.12.2019
2477
45-годишен жител на силистренското село Калипетрово, обявен за общодържавно издирване бил задържан в полицейското управление в Шумен. Около 23 часа на 1 декември, на ул. “Индустриална“ в посока към село Васил Друмево, патрулен екип, който работил по осигуряване на безопасността на движението подал сигнал за спиране със стоп палка на водач на лек автомобил "Фолксваген Пасат" с добричка регистрация. Водачът не спрял, полицейските служител го последвали. При опит да избяга водачът загубил контрол над автомобила и се блъснал в крайпътна нива. 

Изяснено било, че мъжът зад волана е неправоспособен, управлява в едногодишен срок на наложено административно наказание за шофиране без книжка, управлява  нерегистриран по надлежния ред автомобил, който няма задължителна застраховка "Гражданска отговорност“, отказал да бъде тестван за алкохол и наркотични вещества и аналози. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 "В“ ал. 2 от НК.  Установено било, че 45-годишният мъж е обявен за общодържавно издирване за привличане като обвиняем. Криминално проявен е, осъждан е за множество кражби.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).