Задържаха двама, изработвали фалшиви документи за самоличност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:20 / 05.03.2013
1701
Служители на ГДБОП задържаха двама мъже, изработвали и разпространявали неистински официални документи за самоличност. Спецоперацията е реализирана от служители на сектор "Фалшификации" в ГДБОП и колегите им от Пловдив, които разследвали сигнал за поръчка на неистински документи за самоличност. При проведеното разследване сигналът се потвърдил, били предприети и действия по задържането на авторите на престъплението - С.И. /43г./ от София и К.А. /39г./ от Банкя. 

Последвало претърсване на автомобила, с който двамата се придвижвали. Там антимафиотите открили две лични карти, снимки, бележки с лични данни, флашка, снимки за паспорт, седем патрона калибър 9Х19. С.И. е криминално проявен и регистриран за кражба и престъпления против паричната и кредитната система, а К.А. вече е осъждан в Германия. 

При извършените процесуални действия от домовете на двамата са иззети още снимки - паспортен формат, американски талон за осигурителен номер, американски сертификат за регистрация на автомобил - празна бланка, страница от паспорт с канадска виза, касови ордери за големи суми, листи с имена на лица и обозначения за ръст и цвят на очите, СИМ карта и мобилен телефон.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 308, ал. 7 и чл. 339 от НК, под наблюдението на Районната прокуратура - Пловдив. На С.И. и К.А. са повдигнати обвинения и мярката им за задържане е удължена на 72 часа. Работата по разследването продължава.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Българи и гърци в общ събор с чевермета
Главчев със сигнал до ДАНС
Вредно ли е готвенето на газ?
Историята на Галина Мирчева в овцевъдството
Безработните младежи - те просто не искат да работят
Ген. Мутафчийски за трудностите на военен лекар


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).