Задължиха общините да застраховат общинските имоти срещу бедствия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:33 / 29.08.2012
1917
Според предложени от правителството промени в Закона за общинската собственост, става задължение на общините да застраховат всички застроени имоти - публична общинска собственост, срещу природни бедствия и земетресение, съобщиха от правителствения пресцентър. Решението дали да се застраховат имоти от частната общинска собственост остава в правомощията на общинските съвети.

Мярката цели да се постигне ограничаване на последствията и по-безболезнено преодоляване на щетите, предизвикани от природни бедствия. Разработена е съвместно с Националното сдружение на общините в Република България.

Съществуващото в момента в ЗОС задължение на общините да застраховат имотите си не определя обхвата на рисковете. Приемането на новите текстове ще позволи компенсиране на общинските разходи при ремонтно-възстановителни работи на засегнати имоти - общинска собственост, и възобновяване на предоставяните на населението публични услуги.

"Подкрепям задължителната застраховка на общински и държавни сгради срещу бедствия" - каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя е на мнение, че тази стъпка на правителството е изключително важна и отговорна.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Марков поддържал "директен канал" с Москва?
Голяма трагедия на морето: 4-годишно момиченце се удави в басейн
Ще подкрепи ли БСП правителство на ГЕРБ, говори Георги Свиленски
Кризисен щаб заради бурята във Великотърновско
Божидар Божанов от ПП-ДБ: Много грешки направихме
Градушка колко орех удари павликенски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).