Юристи консултират безплатно жертви на домашно насилие

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:14 / 26.05.2022
965
Близо 2200 безплатни консултации с юристи са проведени по проект за защита от домашното насилие. Във Варна и областта 21 юристи осигуряват такава правна помощ. Това стана ясно днес на среща в Окръжен съд Варна, където бяха обобщени въпросите, дискутирани по време на кръгла маса на тема "Ролята на правната помощ за  координирането на защитата на жертвите от домашно насилие“, предаде репортер на Varna24.bg.

Срещата бе организирана от Националното бюро за правна помощ (НБПП)  във връзка със създаване на  Пилотен координационен механизъм на местно ниво в защита на жертви на домашно насилие и насилие по полов признак, по проект на НБПП, финансиран от Норвежкия финансов механизъм.

По време на срещата беше предоставена статистика и конкретни казуси от дейността по предоставянето на безплатна правна помощ (с фокус защита от домашно насилие) на граждани от отдалечени населени места и ромски квартали в област Варна от мобилни екипи от адвокати и ромски медиатори през последната година.

На събитието присъстват заместник-министърът на правосъдието Борислав Ганчев, Десислава Гайдарова, ръководител на Програмния оператор на Програма "Правосъдие“ и главен секретар на Министерството на правосъдието, Наталия Илиева, председателя на НБПП и представители на: Районна прокуратура - Варна, Районен съд - Варна, Дирекция "Социално подпомагане“,  РЗИ, ОД на МВР, адвокатура и ромски медиатор. 

Повече за работата по проекта-вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).