Яне: Парламентът е отворен за луди, изнасилвачи и наркопласьори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
10:57 / 05.01.2014
3480
Отцепниците от ГЕРБ бяха платени, за да напуснат партията. Те не са личности и политици, те са стока. Хората, напуснали РЗС, също са стока. Те не се продадоха, те ги купиха. Скоро оприличих нашата политика като Стоковата борса за едър рогат добитък в Чикаго. Тази уродлива Конституция позволява в парламента да влизат хора без критерии. Всеки може да стане депутат - независимо дали е луд, изнасилвач, наркопласьор. Това заяви в "Тази неделя" по bTV лидерът на РЗС Яне Янев.

"Лидерът на партията не може да провери всичките си кандидат-депутати. Защото той не е министър на вътрешните работи. Няма чип, няма устройство за декодиране на елементи на лоялност", допълни Янев.

Според него българската "съдебната система козирува на политическите партии". "И ако започна да говоря на тази тема, ще стане много страшно за държавата", каза Янев.

Той коментира и сегашната работа на антикорупционната комисия в парламента. 

"Волен Сидеров превърна антикорупционната комисия във фарс. А работата на тази комисия е много тежка, защото България продължава да бъде в челните позиции на най-корумпираните държави в света. Господин Сидеров трябва да има добри консултанти, добри експерти, за да го съветват да не говори глупости. Той не може да напише в доклад "богати приятели". Тези хора имат имена, ЕГН-та. Той не може да говори с този махленски език, щом е избран да представлява институцията, наречена антикорупционна комисия", заяви Янев.

Той допълни, че сега, когато наблюдава отстрани процесите в обществено-политическия живот, вижда, че държавата се е сляла още по-силно с олигархичната власт. Лидерът на РЗС сподели, че срещу него били заведени 5 дела, след като той разкрил далавери на енергийната мафия.

"Аз мога да кажа много неща. Например - на кого е държавата, кой дърпа конците в тази държава. Но народът пожела да съм в парламента, да не го представям, затова предпочитам да мълча", заяви Янев.

Той нарече рапъра Мишо Шамара, който е отявлен противник на експремиера Бойко Борисов "куче с намордник, насъскано срещу определени хора". 

"Бих посъветвал Бойко Борисов да заведе дела за клевета срещу Мишо Шамара. И дори ще му кажа по кои точки да го съди. Не може така да си развява коня", заяви Яне Янев.


Виж коментарите (6)

Още по темата (543):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Вувузели на годишнината от протестите срещу Орешарски в Пловдив
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Пловдив излиза на протест прещу правителството
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
06.06.2014 Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу неадекватното ни правителство
Още новини от Национални новини:
Уникален случай за българите: Имат собствено жилище, но въпреки т...
Драма в Плевенско: Мъж държа като заложнички две възрастни жени
Новa атракция на морето
Лек автомобил пламна като факла на АМ "Тракия"
Ген. Стефан Янев: От "Български възход" не искаме да се превърнем...
6000 лева заплата в държавната администрация


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).