"Възраждане" бойкотира маските във варненски хипермаркет, стигна се до сблъсъци

Автор: Пламена Николова
Коментари (35)
18:40 / 02.08.2022
4385
Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов лично поведе съпартийци в акция, бойкотираща маските във варненски хипермаркет, предаде репортер на Varna24.bg.

Вчера от партията разпространиха покана до варненци да се включат в "разходка без маски на закрити места".

При "разходката" обаче се стигна до сблъсък с клиенти на магазина, които не бяха допускани "маскирани" в обекта от членове на партията. 

Припомняме, че със заповед на РЗИ от 1 август маските станаха задължителни не само в здравните заведения и аптеките, но и във всички обществени места на закрито във Варна – магазини, кина, музеи, както и в градския транспорт.

На пресконференция в морската столица Костадинов се обърна и към контролните органи с апел да не налагат санкции.

"След 2 месеца България ще е друга и ще търсим наказателна отговорност за онези, които провеждат този здравен фашизъм", предупреди Костадинов.

Той обеща съвсем скоро да бъде пусната инструкция как да се обжалват актове за неносене на маски и то без да има нужда от адвокат. В документа ще бъдат посочени членове от Конституцията и международни конвенции, които дават правна основа актът да бъде съборен.

"Три пъти съм бил глобяван и три пъти съм печелил делата в административния съд, преди да стана народен представител. Не бива да се пълни хазната с престъпни пари", посочи Костадинов и декларира, че ако има масирана кампания за санкции, партията ще организира протести.

"Битката със здравния фашизъм ще е първата преди предстоящите предсрочни парламентарни избори. Спечелим ли ги, обществото ще забрави за психозите.

Вотът за "Възраждане" ще е вот за здравия разум, защото ние се борим България да продължи да съществува", каза Костадинов и изрази увереност, че партията ще бъде първа политическа сила в бъдещия парламент.

Кадри от разходката вижте във видеото!

.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (35)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).