Възпитател пускал на деца порно филми за сексуално образование

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
11:23 / 20.02.2010
26295
Полово възпитание чрез порнофилми, бременни момичета и бой се крият зад стените на дома за деца, лишени от родителски грижи, във видинското с.Ново село. Истината лъсна, след като 14-годишният Стефан Момчев потърсил помощ на тел.112 в неделя, когато бил пребит от управителя на преходното жилище към дома Людмил Василев.

Агенцията за закрила на детето и прокуратурата във Видин вече са започнали проверки, резултите от които ще станат известни до 10 дни. Кметът на община Ново село Георги Стоенелов е отстранил Людмил Василев временно от длъжност.

Стефан твърди, че бил пребит от Людмил Василев, само защото на 14 февруари в късния следобед влязъл в преходното жилище, за да гледа телевизия. Свидетели на побоя станали други деца, пише в жалбата до отдела за закрила на детето.

Преходното жилище е в едно от крилата на социалния дом. В него живеят осем деца, но Стефан не е сред тях. Обичайно било обаче да си ходят на гости просто защото са в една и съща сграда и се познават.

Самият управител вчера призна, че действително в този ден е имал конфликт със Стефан, но отрича да го е бил. "Не зная, може да е паднал по стълбите, като го подгоних", каза възпитателят.

"На 14 февруари около 17 ч бях в читалището на тържество за Трифон Зарезан и ме извикаха навън. Там беше Стефан - силно афектиран и с насинено око, размахваше дървена летва и крещеше. Успокоих го и той ми каза, че г-н Василев го е набил", разказа директорката на дома Анжела Борисова.

Стефан подал сигнал на тел.112 и докато двамата още разговаряли, пристигнала линейка. Момчето било освидетелствано от съдебен лекар във Видин.

Оплакването на битото момче е отприщило и останалите да разкажат какво се случва зад стените. Няколко момичета съобщили, че Людмил Василев им е пускал порно и им казвал, че трябва да гледат, за да се научат какво да правят, като станат проститутки.

"Не зная дали това е истина, но сред момичетата, които го твърдят, има и такива на по 9-10 г.", каза Борисова.

Людмил Василев отрича да е пускал порнофилми. Той твърди, че с цел полово възпитание е отварял сайтове в интернет и е давал на девойките да четат за отношенията между мъжа и жената. Причината бил фактът, че през 2008 г. момиче от дома забременяло и родило, а миналия месец бременна се оказала друга девойка.

"За да се скрие проблемът, директорката я кара да моли майка си да я прибере. Така като излезе от дома , всичко ще се потули", твърди Василев.

Борисова обаче отрича да знае за бременно момиче в момента. Признава за случая през 2008 г., който станал при предишната директорка.

"Миналия месец попаднах на положителен тест за бременност в една от стаите и отреагирахме веднага - намерихме момичето, пратихме го на лекар, включихме го в програма за млади майки. Друго момиче ми каза, че вече има менструация и се интересува от контактуването между мъжа и жената. Аз от интернет му вадя пример за такова общуване и то се запознава. Смятам, че е напълно нормално", разказа Василев.

"Поел съм кампания да излязат наяве разни неща и това е контраудар срещу мен", категоричен е той. Щял да отговори на сигналите за побоя и за порното с други факти за случващото се в дома, които щял да предостави в понеделник на депутата от ГЕРБ Владимир Тошев.

Едно от твърденията му е, че в дома има момиче, което проституирало на ГКПП Ферибота във Видин, а сводница му била негова леля. Тя го извеждала легално, като подписвала декларация, че го взема при себе си.

Въпреки нападките между Борисова и Василев двамата са единодушни ведно. Опитват се да омаловажат проблема с побоя на Стефан. Обясняват, че преди бил в дома "Коджакафалията" в Бургас и е един от участниците във филма "Баклава". Според директорката Стефан е преместен в Ново село, защото участвал в побой на възпитател.

Тя вече е предложила да бъде преместен в дом с по-строг режим, защото често бягал.


Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Моторист загина след тежка катастрофа
Край на прохладното време
Гастарбайтери: В България е страхотно, изкарваме по 1200 лева мес...
Предрекоха безкрайни тапи за шофьорите към Слънчев бряг
БСП избра заместник на Нинова
Насекомо, което пренася вируси като денга и зика, трайно се е уст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).