Военнослужещи от три държави гордо развяха националните си знамена при откриване на учението Strike Back 21

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:58 / 26.05.2021
2314
Националното тактическото учение с бойни стрелби Strike Back 21 бе открито с официална церемония днес, 26 май 2021 г., на учебен полигон "Корен“, с участието на военнослужещи от България, Гърция и Румъния.

Командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов, който е и офицер провеждащ учението прие строя от подполковник Светослав Годинов – командир на 31-ви  механизиран батальон и поздрави военнослужещите.

"По време на тактическото учение "Strike Back 21 21" общите ни усилия ще бъдат насочени към развитие на уменията на военнослужещите от армиите на България, Гърция и Румъния за съвместно изпълнение на задачи, както и за повишаване на оперативната съвместимост на щаба на батальона и командирите при планиране и управление на многонационални формирования“, каза бригаден генерал Шопов и приветства с добре дошли на българска земя военнослужещите от Гърция и Румъния. Той пожела на участниците здраве, безпроблемна съвместна подготовка и късмет и изтъкна своята убеденост, че няма да пожалят сили и енергия за постигане на целите на тактическото учение.

Под звуците на националните химни на страните-участнички, изпълнени от военния духов оркестър на бригадата, бяха издигнати националните флагове на България, Гърция, Румъния и знамето на учението "Strike Back 21“.

С преминаването си в тържествен марш военнослужещите от трите нации, участващи в учението демонстрираха своята готовност и висока мотивация за една изключително динамична подготовка.

На церемонията по откриването присъстваха полковник Стоян Стоянов от Командването на Сухопътните войски, старшите национални представители на Република Гърция и Румъния, подполковник Валери Антонов – командир на УП "Корен“ и офицери от управлението на 2-ра механизирана бригада.

Директор на учението е полковник Емил Симеонов – заместник-командир на

2-ра механизирана бригада.

Учението "Strike Back 21" се провежда по фиктивен сценарий, разработен на основата на общия сценарий за провеждане на серията свързани учения "DEFENDER EUROPE 21".

В тактическото учение ще вземат участие до 780 военнослужещи и до 210 единици техника от състава на 31-ви механизиран батальон, 20-ти самоходен артилерийски дивизион, 42-ви механизиран батальон, обслужващи и осигуряващи формирования от състава на 2-ра  Тунджанска механизирана бригада, танкова рота от Центъра за подготовка на специалисти, танков взвод от Гърция, механизиран взвод от Румъния, както и до 8 единици летателни средства от ВВС.

На 4 юни 2021 г. ще бъде Денят за демонстриране на способности от  31-ви  механизиран батальон и придадените формирования.

 

 


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).