Внимание! Дебне ни опасен алкохол!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
15:40 / 21.09.2012
4740
По повод получена уведомителна нотификация по Системата за бързо съобщаване за храни и фуражи /RASFF/ в Министерство на земеделието и храните за наличие на метанол в наливна алкохолна напитка /водка и ром/ с неизвестен произход, който се е продавал в пластмасови буренца и без етикети в малки магазинчета в региона на Острава, гр. Хавиров, Чехия Комисията за защита на потребителите предприе незабавни действия за извършване на проверки в търговската мрежа за наличие на опасните спиртни напитки.

Към настоящия момент има установени 19 смъртни случая и 36 човека са приети за лечение в болница в следствие на употреба на опасния алкохол.

Допълнително са получени и сведения за бутилирани опасни спиртни напитки с произход Чехия, придружени със снимков материал на етикетите на опаковките.

ВНИМАНИЕ:

В случай че, търговците на спиртни напитки имат в наличност от посочените видове продукти следва незабавно да ги спрат от предлагане и продажба и да уведомят Комисията за защита на потребителите.

Ако потребители установят, че има изложени и предлагани за продажба от визираните продукти следва незабавно да уведомят КЗП на денонощния горещ телефон 0 700 111 22 или да изпратят информация на e-mail: info@kzp.bg


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).