Влюбена тийнейджърка вдигна на крак полицията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
15:26 / 11.11.2012
3820
16-годишно момиче вдигна на крак шуменската полиция след като изчезна безследно в четвъртък сутринта. Четири дни органите на реда издирваха Веселина Христова и разпространиха нейна снимка по молба на близките й. Накрая се оказа, че тийнейджърката е избягала при момче от Добрич, с което се запознала в интернет.

В четвъртък сутринта Веселина тръгнала уж за училище, но така и не прекрачила в двора на Селскостопанската гимназия в Шумен. Вместо това момичето заминало за Добрич, където живеел нейният интернет обожател.

Следобяд майка й се притеснила, че още не се е върнала от училище и звъннала на класния ръководител, от който разбрала, че Веселина изобщо не е влизала в час. Уплашена и разтревожена, жената се обадила в полицията, откъдето обявили за издирване липсващата тийнейджърка. Оказало се, че явно момичето е планирало бягството си, тъй като взело със себе си две якета, малко дрехи, лаптопа и джиесема си.

При разследването криминалистите се захванали за тънката сламка, която видели в думите на директора на гимназията Живко Желязков. Мъжът си спомнил, че най-добрата приятелка на Веселина му споделила, че от около две седмици момичето поддържа контакт чрез интернет с младеж от Добрич. Шуменските полицаи се обърнали към колегите си от добруджанския град, които бързо открили адреса на ухажора в един от кварталите на града. Там намерили и липсващото момиче. Прибрали я в местното полицейско управление, откъдето родителите й си я взели около 1 ч. посред нощ в неделя.

От пресцентъра на шуменската полиция подчертаха, че Веселина не е била задържана против волята й в жилището на добричлията. Тя доброволно е отишла в при него и е останала няколко дни в апартамента му.

В училището недоумяват как Веселина се е решила на тази постъпка. Познават я като добра, старателна и прилежна ученичка, която никога не е създавала проблеми в клас. От полицията също отрекоха тийнейджърката да е имала подобни прояви в миналото.

Предстои Веселина Христова да се срещне с инспектор от Детска педагогическа стая, за да се изяснят точните причини, довели до напускането на дома й.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Нови ремонти на АМ "Тракия"
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити
Гърмежи и валежи до часове
Публикуваха отговорите за втората матура
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).